Известие

Collapse
No announcement yet.

Боксер 1.3 заслужава ли си!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Боксер 1.3 заслужава ли си!?

Привет!!!
    Приятел сее запалил за Алфа... Гледа 145/6 ,но доколкото го разбрах заради по-малкия данък и ежедневното каране предпочита да е 1.3 боксер...
    Несъм наясно с тея двигатели лично аз!!
    Заслужава ли си, дали има някакви особенности които да гледа!?
    Ползвах търсачката ,но ми се ще още инфо от вас...
    sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

То и аз сия карам всеки ден и е 1.6 нямам ядове с мотора само да му е угодено на всички консумативи.

Comment

Първоначално публикувано от morrty Покажи съобщение
      То и аз сия карам всеки ден и е 1.6 нямам ядове с мотора само да му е угодено на всички консумативи.
      Значи от всичкото което прочетох стигнах до няколко извода:
      1.3 и 1.6 имат сходен разход, което прави автоматично 1.3-то неикономичен двигател...
      Нямат дебитомери и може да им се сложи нормална газ..
      Обслужването им е евтино в сравнение с ТС16В
      Добих някаква представа и мисля ,че ще съм от полза на моя човек при избора му, остава да ми кажете нещо специфично което да се гледа при покупката!
      Има ли боксера нещо като специфичен звук виене чаткане тропане което да подскаже,че е на финала като двигател, купето има ли някакво специфично място което да ръждясва винаги!?

Comment

Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение
        Значи от всичкото което прочетох стигнах до няколко извода:
        1.3 и 1.6 имат сходен разход, което прави автоматично 1.3-то неикономичен двигател...
        Нямат дебитомери и може да им се сложи нормална газ..
        Обслужването им е евтино в сравнение с ТС16В
        Добих някаква представа и мисля ,че ще съм от полза на моя човек при избора му, остава да ми кажете нещо специфично което да се гледа при покупката!
        Има ли боксера нещо като специфичен звук виене чаткане тропане което да подскаже,че е на финала като двигател, купето има ли някакво специфично място което да ръждясва винаги!?
        1,3 и 1,6 имат сходен разход. то това важи и за всички тс-и от 1,4 до 2,0.
        обслужването не е евтино сравнение с тс, а направо е без пари. при ремъците е сложна работа - 2 обтяжни ролки, 2 ангренажни ремъка и още 3 ремъка. не се зацепват с пети
        да обърне по-сериозно внимание на скоростите. другото е като на всички коли - компресия, дали тракат повдигачи и дали тракат други работи и като на всяка италианка- дали всичко по ел. инсталацията работи. боксера е много гладък и на празен ход не трябва да вибрира, само леко разклащане отвреме на време което се получава от корекцията на горивната смес. ако е на газ, работи супер гладко.
        145/146 при нормална експлоатация няма проблеми с корозията.
        точка

Comment

Ясно...
          Ако някои е мяркал читава и евтина 145/146 1.3 боксер да подвикне да идем да я гледаме с потенциалния купувач
          А темата сама по себе си за мен е изчерпана... Може да се трие ако преценят...

Comment

Мисля да продавам моята 146ца,но е 1.6.Доста читава количка с газова уредба.Ако има интерес пиши на л.с.
            155 TS 8V-Medium +146 1,6 Boxer
            Suzuki Gsx-r K6 1000+Suzuki VStrom 650-служебния+Ducati 800SS-R.I.P.

Comment

Кола на 15+ години се гледа конкретно, а не като модел, марка и т.н.
              Просто за тези години и най сполучливата кола може да е барака и най бъгавата да е читава. Да се разходи и да разгледа има форуми и сайтове много.
              Моя съвет винаги е за евтина кола да не купува нов внос, или ако е внос да е поне с 1000лв по евтина от караните. Ако говорим за кола около и над 10000лв, тогава може и от автокъща.
              "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
              Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
              Opel Astra J GTC

Comment

Working...
              X